WERKEN & LEREN BIJ PEARLE

De beroepsbegeleidende leerweg (BBL en BBL+) biedt jou de mogelijkheid om de nieuwe Pearle expert te worden. Als medewerker van Pearle kun je jezelf continu ontwikkelen door deel te nemen aan alle denkbare optiekopleidingen. Zelfs als je net gestart bent. Zo kun je binnen een half jaar al doorgroeien van verkoopmedewerker naar assistent opticien.
Werken bij Pearle is werken bij dé opleider van de Nederlandse optiekbranche. Ons uitgebreide opleidingenpakket zorgt dat je altijd wordt uitgedaagd om verder te leren. Je kunt bijvoorbeeld doorgroeien tot opticien, contactlensspecialist of optometrist. Zit leidinggeven in jouw bloed? Dan kun je met onze management opleidingen zelfs bedrijfsleider worden. Medewerkers die open staan voor een mooie carrière in de optiekbranche, helpt Pearle met de juiste opleiding!

Start in September 2019 met ons Turbo Opleidingstraject

Leer je graag in de praktijk? Wij bieden vanaf september 2019 een aantal betaalde leerplekken aan voor Opticien in opleiding (BBL niveau 4) Je werkt twee tot vier dagen in de week in één van onze winkels en gaat daarnaast één dag in de week naar school. Je volgt de optiek opleiding die wij vergoeden. Enthousiast? lees snel verder!

Wekelijks krijg je bij Dutch HealthTec Academy (DHTA) in Utrecht les om vakkennis, begrippen en formules te leren. Het scholingstraject wordt door ons vergoed! In het trajact ben je alle kennis meteen aan het toepassen. Samen steeds een stapje verder komen, dat is waar het om draait. De opleiding bestaat uit drie onderdelen:

  • In de eerste 10 weken leiden wij je van Verkoopmedewerker Optiek op tot Allround medewerker Optiek. Na deze 1e fase kan je zelfstandig klanten adviseren, ben je bekend met ons assortiment en kan je monturen afstellen. Tijdens dit deel van de opleiding ga je drie dagen per week naar school.
  • In de volgende 10 weken leiden wij je van Allround medewerker Optiek op naar Assistent Opticien en ben je in staat om zelfstandig oogmetingen uit te voeren. Tijdens dit deel van de opleiding werk je drie dagen per week in het filiaal en ga je twee dagen per week naar school.
  • Na 20 weken werk je vier dagen per week in het filiaal en kom je één dag per week naar school.
  • Het totale opleidingstraject duurt 80 weken en is 12 maanden sneller dan via een reguliere opleiding.
  • De opleiding wordt afgerond met een landelijk erkend diploma opticien MBO niveau 4.

 

Wij vragen

  •   Enthousiasme en gedrevenheid
  •   Minimaal HAVO niveau
  •   Minimaal 24 uur en maximaal 32 uur beschikbaarheid (naast school), door-de-weeks en in het weekend.
  •   Zelf verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leerproces en opdrachten

Lijkt dit je wat?

Enthousiast geworden na het lezen van de vacature? Wij leren je graag beter kennen! Mocht je vragen hebben over het BBL-traject, dan kan je contract op nemen met Charissa Nieboer via cnieboer@grandvisionbenelux.com